Weidevogelsymposium

Agrarisch Collectief Súdwestkust opereert in het weidegebied rond Workum. Basistaak van het Collectief is het stimuleren van Agrarisch Natuur en Landschapsbeheer (ANLb). In dit gebied rond Workum ligt het accent op weidevogels en het bijbehorende Landschap.

Het ANLb beleid van de overheid is gelinkt aan het Europees Gemeenschappelijk Landbouw Beleid (GLB). Ingaande 2023 krijgt dit beleid een nieuwe koers: naast een basisregeling per hectare zitten er voor boeren meer prikkels in richting duurzaamheid, klimaatverandering, biodiversiteit en landschapsontwikkeling.

De landbouwtransitie betekent tevens dat er veel projecten en pilots worden ontwikkeld. Zowel op en rond het boerenerf alsook gericht op burgers en consumenten. In veel van deze ontwikkelingen is Collectief Súdwestkust een logische partner en derhalve betrokken bij talrijke projecten.

Om al de veranderingen te markeren organiseert collectief Súdwestkust, voorafgaand aan het Weidevogel Festival op 11 juni in Workum, het symposium “Werken aan een waardevol Landschap”.

Een drietal sprekers zal een toekomstvisie geven. De film “De Samenvoeging” toont het daadwerkelijke werk en de excursie naar weidevogel parel de Workumerwaard maakt het beeld compleet.

  • – Download hier het programma voor deze dag.
  • – Uitnodiging is persoonlijk gericht, maar uiteraard zijn belangstellende collega’s ook welkom. Graag HIER AANMELDEN voor 7 juni a.s.

Datum

10 jun 2022
Expired!

Tijd

09:00 - 16:00

Locatie

Klameare, merk 1 Workum

Organisator

Collectief Súdwestkust