Collectief Súdwestkust zoekt nieuwe voorzitter

Collectief Súdwestkust is een coöperatieve vereniging die voor haar leden de belangen op gebied van agrarisch natuurbeheer en ganzenfoerageergebied behartigt. Daarnaast zet Súdwestkust zich in voor het versterken van de biodiversiteit en natuur inclusieve landbouw in de breedste zin van het woord, met oog voor een gezonde (financiële) positie van de betrokken landbouwers. Het werkgebied van Súdwestkust ligt in de gemeente Súdwest-Fryslân en strekt zich uit van Laaksum tot Sneek en Afsluitdijk. Het agrarisch natuurbeheer wordt uitgevoerd op circa 3.100 ha en richt zich op Open Grasland voor bescherming van de weidevogels en op Natte Dooradering voor bescherming van natte landschapselementen.

Het bestuur van Agrarisch Collectief Súdwestkust bestaat uit vijf personen, waarvan de voorzitter in april 2024 aftreedt. Wij zijn daarom op zoek naar een nieuwe voorzitter.  Als voorzitter ben je samen met de andere bestuursleden verantwoordelijk voor het functioneren van de organisatie.

Profiel voorzitter: 
Kandidaten herkennen zichzelf in de volgende omschrijving:

  • Affiniteit met de agrarische sector en agrarisch natuurbeheer
  • Interesse in de belangen van relevante stakeholders
  • Je beschikt over een uitgebreid netwerk in de agrarische en groene sector
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht (inspirerend leiderschap) om als woordvoerder namens de organisatie en als onderhandelaar met derden te kunnen optreden
  • Je hebt bestuurlijke ervaring
  • Brede oriëntatie
  • Minimaal HBO werk- en denkniveau
  • Open minded, initiatiefrijk en doortastend
  • Bij voorkeur woonachtig in werkgebied Agrarisch Collectief Súdwestkust

Werkomgeving: 
Wij bieden een uitdagende bestuursfunctie waarbij eigen initiatief en inzet erg gewaardeerd wordt. De bestuursvergaderingen vinden in de avonduren plaats. Flexibiliteit is daarom van groot belang. De werkorganisatie van Agrarisch Collectief Súdwestkust bestaat uit drie medewerkers op het kantoor in Workum en vier gebiedscoördinatoren in het veld.

Arbeidsvoorwaarden: Je ontvangt een uurvergoeding voor je bestuurswerk.

Solliciteren 
Herken je je in dit profiel, stuur dan jouw motivatiebrief en CV uiterlijk 26 februari 2024 naar de secretaris Jetty de Vries: j.devries@sudwestkust.nl.
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met bestuurslid Beant Dijkstra 06-13 90 65 36

Wil je meer weten over Agrarisch Collectief Sudwestkust?
Kijk dan op: sudwestkust.nl