Kom naar het Weidevogelfestival in Workum!

Ben je geïnteresseerd in weidevogels of wil je graag meer weten over het agrarisch natuurbeheer wat boeren doen om de populatie weidevogels in stand te houden? Dan is het Weidevogelfestival echt iets voor jou! Het maakt niet uit of je al iets weet over vogels of helemaal niets. Iedereen, jong en oud, is van harte welkom op de eerste editie van het Weidevogelfestival. Het weidevogelfestival is op zaterdag 11 juni in het centrum van Workum van 10 – 17 uur.

Wat kan je doen tijdens het Weidevogelfestival?
Tijdens de gezellige infomarkt met diverse kraampjes kom je van alles te weten over de boeren, natuurorganisaties en de weidevogels. Hiernaast worden er op de markt diverse biologische, ambachtelijke, fair-trade en streekproducten aangeboden. In het kinderdorp kunnen kinderen lammetjes knuffelen, genieten van het poppentheater Jinky’s verhalenjurk en ze kunnen meedoen aan diverse workshops zoals veren tekenen of weidevogels schilderen. Dit allemaal met akoestische livemuziek en straattheater.

Er is nog veel meer te doen. In Kultuerhús Klameare is het Skrieze-café en vanuit hier worden diverse lezingen en korte workshops gehouden. Ontdek het landschap en de omgeving waar de weidevogels wonen en doe bijvoorbeeld één van de fietsexcursies die het collectief Súdwestkust aanbiedt. Het complete programma wordt in mei via de website weidevogelsfestival.nl bekend gemaakt en op de website kunnen de diverse activiteiten ook gereserveerd worden. De toegang tot het weidevogelfestival is gratis.

Het complete programma volgt binnenkort.

 

Excursie Stavoren